Announcement

Collapse
No announcement yet.

Error 4 Passmark V9 and V10

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • David (PassMark)
    replied
    Thanks for the update. This will surely help other people if they encounter the same problem.

    Leave a comment:


  • Wizardos
    replied
    Hi,

    Problem resolve.

    The passmark software doesn't seem to work if I enable "RST" in the bios and mount my SSD in RAID 0.
    I had to reinstall Windows, remove the Intel raid. Disable RST on M.2 disks.

    Now Passmark work well.
    Thank you for your support

    Leave a comment:


  • Wizardos
    replied
    Hi,

    I have some idea about the problem ... This could possibly be from my initial setup. In my bios, I configured my m2 RST controller. I am unable to update the drivers for my Samsung M.2 970. Maybe the problem with Passmark is that the controller is not detected correctly.

    I cannot undo this configuration except by reinstalling my system.

    Leave a comment:


  • Wizardos
    replied
    Hi,

    This is not impossible, I reinstalled my OS on a Samsung EVO 970 instead of a Western Digital nvme.
    My disk is configured in AHCI.
    But strangely, Samsung Magician says "unknown".

    I don't know if there is a newer driver, I will validate.

    Thank you
    Attached Files

    Leave a comment:


  • David (PassMark)
    replied
    If you do a search on Google for ntoskrnl.exe+1c2390 you'll see 100s or people with the same BSOD problem (who aren't using our software).
    I read a few of them. Mostly they seem to be device driver bugs.

    e.g.
    old, nvme.sys, Samsung NVM Express Storport Miniport driver
    buggy, sptd.sys driver, possibly from Daemon Tools or Alcohol 120%.

    Leave a comment:


  • Wizardos
    replied
    Hi David,

    See attachment and capture. Its ok?

    Sincerely, I'm ready to buy your paid version if we can fix the problem. I validate each pc assembly with your software, same for the computers that I sell.
    How i can attachment dump file? i try with 7z or rename extension, i have give a error not authorize.

    Thank you very much for your help.
    Attached Files
    Last edited by Wizardos; Aug-15-2020, 12:08 PM.

    Leave a comment:


  • David (PassMark)
    replied
    So the BSOD is really the root cause of the problem. Likely this is leaving the license key file corrupted.

    A quick search on Google shows that the DRIVER_POWER_STATE_FAILURE BSOD is pretty common. Most of the problems seem to be bad device drivers. In one example I looked at the problem was with the network packet capture driver, npf.sys

    If you could make a copy of the dump file available we can have a look at it


    Leave a comment:


  • Wizardos
    replied
    Hi,

    I want to mention that I have no stability issues otherwise except with performance test.

    Leave a comment:


  • Wizardos
    replied
    H Tim,

    I actually formatted my computer. The problem is that when I run Performance Test for the first time, my computer BSOD and subsequently unable to relaunch the application.

    I actually delete the PerformanceTest folder and even the records in the registry. Same issue again
    I entered my "log" in my first message. Last BSOD when a launch PerformanceTest.

    dump file viewer bsod = 2020-05-25 18:39:03 DRIVER_POWER_STATE_FAILURE 0x0000009f 00000000`00000003 ffffba84`146c2060 fffff90d`fa0cf7b0 ffffba84`282acbf0 ntoskrnl.exe ntoskrnl.exe+1c2390 x64 ntoskrnl.exe+1c2390 C:\Windows\Minidump\052520-6062-01.dmp 12 15 18362 3 144 724 2020-05-25 19:09:29

    Thank you

    Leave a comment:


  • Tim (PassMark)
    replied
    No this isn't what's causing the issue, something is causing some of the PerformanceTest files to be blanked out or corrupted.

    If you have tried this on a newly formatted system then it's possible that the initial launch of PerformanceTest is crashing for some reason and corrupting the files.

    After uninstalling PerformanceTest and deleting the contents of these directories;

    C:\ProgramData\PassMark\PerformanceTest10
    C:\Users\<username>\Documents\PassMark\Performance Test10
    C:\Windows\Temp
    C:\Windows\System32\temp

    Please reinstall PerformanceTest but make sure not to launch it at the end of the installer. Instead make sure the first launch is in debug mode and then we can see if something is causing it to crash on the first launch.

    Leave a comment:


  • Wizardos
    replied
    next ...

    Is this the cause of my problem? "3.000s - DEBUG PERF: CPerformanceStats PdhAddCounter failed -1073738824"

    thank you

    Leave a comment:


  • Wizardos
    replied
    HI Tim,

    I disabled Windows 10 antivirus and same issue.
    I also tried disabling G-Sync, same error. Decrease my refresh rate from 165hz to 60hz same error again.

    Thank you.

    Leave a comment:


  • Tim (PassMark)
    replied
    Do you have any antivirus or security software installed that could be interfering with the PerformanceTest files?

    Leave a comment:


  • Wizardos
    replied
    Hi,

    Thank you for your answer, yes I have already tried this solution. Unfortunately, I have the same problem.

    Thank you

    Leave a comment:


  • Richard (PassMark)
    replied
    Can you try the suggestions in this other thread to see if you are able to start PerformanceTest without error?

    https://www.passmark.com/forum/perfo...r-4-what-is-it

    Leave a comment:

Working...
X